Учасниками свята «Вишивана моя Україна» стали кілька тисяч гостей з різних куточків краю та місцевих жителів зі своєрідним вишиваним  дрес-кодом: сорочками, плахтами, іншими елементами національних строїв. Кожен район і місто презентували власні роботи з особливими візерунками та орнаментами, притаманними тій чи тій місцевості.

Як розповіла начальник управління культури і туризму, національностей та релігій Сумської ОДА Олена Мельник, такий захід для слобожанської області стане традиційним. Він покликаний консолідувати і об’єднати слобожан навколо духовних національних святинь, якими впродовж багатьох століть є вишивані сорочки, рушники та інші духовні обереги. До речі, саме управління стало ініціатором цього одухотвореного свята.

 Урочиста хода учасників патріотичного дійства розпочалася з міського парку імені Тараса Шевченка. Кількасотметрова колона нагадувала широку розмаїту ріку, кольорові хвилі якої чарували погляд.

На вишивану ходу благословив Тарас. Фото Володимира КОВАЛЕНКА

З-поміж них виокремлювалася делегація Кролевецького району — батьківщини знаменитих на весь світ рушників. За словами завідуючої відділом культури Кролевецької РДА Наталії Сірої, й сьогодні місцеві майстрині продовжують славетні рушникові традиції.

У межах свята у фойє районного будинку культури відбулась виставка робіт майстрів народної творчості, які представили на огляд більш як тисячу  вишиванок, картин, малюнків, виробів з дерева, металу, лози, тканини тощо.

А завершальним акордом став фестиваль патріотичної пісні.

На переконання голови Білопільської районної ради Валерія Лютого, свято вишиваної України, проведене вперше за всю історію міста і району,  залишиться особливим знаковим рядком у духовному літописі краю.