ТРАНСПОРТ

У Вінниці за скаргами пасажирів звільнили з роботи 6 водіїв маршрутних таксі. Раніше пасажири рідко насмілювалися зробити зауваження водію, бо він влучним слівцем відразу показував, хто у "домі" господар. Тепер культури стало більше.

Ситуація почала змінюватися з жовтня минулого року, коли городяни отримали можливість по спеціальному телефону інформувати про порушення міську владу. Як повідомила начальник відділу "Цілодобової варти" Антоніна Іващук, за цей час надійшло майже 130 звернень. "Переважно скаржаться на те, що водій порушив правила дорожнього руху, не став на зупинці, брав "стоячих" пасажирів. Є ще звернення і щодо некоректного ставлення, але таких уже менше", - сказала вона. Інформацію про порушення (скаржник залишає зворотний телефон) аналізують працівники управління енергетики, транспорту та зв'язку Вінницької міської ради. Зокрема, вони визначають, на який з маршрутів надходить найбільше скарг і на кого з водіїв. Потім запрошують на профілактичну розмову відповідних перевізників. "Ми проводимо роз'яснювальні бесіди, нагадуємо про правила, які підписували самі ж перевізники. У разі систематичних порушень пропонуємо їм достроково розірвати угоду із водіями.

Після профілактики повторних зауважень щодо одного і того самого водія не надходило", - запевнив начальник відділу транспорту та зв'язку управління енергетики, транспорту та зв'язку міської ради Валерій Карнацький. Зауважу, що у місті на 42 маршрутах працює 436 маршруток. За місяць вони перевозять близько 4 мільйонів пасажирів.