З нагоди Дня Збройних сил України Президент Петро Порошенко зустрівся з військовими у новозбудованому мікрорайоні в селі Гора Бориспільського району Київщини. Глава держави вручив державні нагороди, ордери і ключі від квартир військовослужбовцям та членам їхніх сімей.

Звертаючись до військових, Президент відзначив, що отримані квартири — винагорода за бездоганну службу. «Ми вдячні вам, як і тисячам воїнів, що самовіддано стали на захист Батьківщини», — наголосив Петро Порошенко.

Президент зауважив, що за останні шість місяців вдалося створити Збройні сили, які здатні дати відсіч ворогу. «Кожен день керівництво країни використовує для того, щоб зміцнити оборону, посилити наші підрозділи, аби бути спроможними дати відсіч загарбникам, які спокусилися на суверенітет і територіальну цілісність держави», — цитує слова Петра Порошенка прес-служба Президента.

Родини військових нарешті відчують затишок власного житла. Фото Миколи ЛAЗAРЕНКA

Глава держави повідомив, що 6 грудня разом із міністром оборони Степаном Полтораком відвідає зону Антитерористичної операції. «Мені приємно повідомити, що понад 100 одиниць важкого озброєння — артилерії, танків, БТРів — буде передано Збройним силам України», — поділився з військовими радісною звісткою Петро Порошенко.

Президент також поінформував, що має намір провести зустріч з військовими, котрі захищають Донецький аеропорт, які, на його думку, справжні герої сьогодення. «Зустрічаюся з нашими славетними кіборгами. Саме так у світі зараз називають героїчних захисників Донецького аеропорту, який став символом українського спротиву і незламності бойового духу українських воїнів», — сповістив глава держави.

П’ятеро військових отримали з рук Президента державні нагороди, десятеро військових — оглядові ордери і ключі від квартир. Загалом 65 військовослужбовцям надали житло. Петро Порошенко оглянув одну з квартир.

Разом із Президентом село Гора відвідали міністр оборони Степан Полторак і голова Київської обласної державної адміністрації Володимир Шандра. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»