У селі Горбані на Київщині живуть дві багатодітні родини. Берегиня родини Кузьменків пані Ольга має 6 дітей, 15 онуків і 6 правнуків. Багатодітна мама Раїса Ситіна виховує 6 дітей, 10 онуків та 2 правнуків. Вже кілька разів вони подавали документи в район на присвоєння звання «Мати-героїня», та відповіді досі не отримали. Також телефонували на урядову «гарячу» лінію, але там відповіли, що досі не отримали ніяких документів.

Як же нам дізнатися, чи  відправлені документи надійшли за належністю та чи можуть ці жінки сподіватися на присвоєння почесного звання?

Л. ПРОТАСЕНКО,
с. Богдани, Черкаська обл.

Галина ЖУКОВСЬКА,
директор Департаменту
сімейної політики
Мінсоцполітики:

— Листом від 13.04.2011 року № 10.2\2520 Мінсоцполітики підтримало їхні кандидатури на присвоєння почесного звання «Мати-героїня». Відповідно до  Положення про почесні звання України та Порядку представлення до нагородження та вручення державних нагород України, Київською обласною державною адміністрацією листом від 28.04.2011 року № 11-03-13130 документи гр. Кузьменко та Ситіної направлені до Адміністрації Президента для прийняття остаточного рішення.

Водночас повідомляю, що присвоєння почесних звань провадиться указами Президента у порядку черговості. Чинним законодавством не визначено терміни присвоєння почесного звання України «Мати-героїня».

Про підписання Президентом  відповідного указу про присвоєння почесного звання «Мати-героїня», місце та час вручення нагрудного знака і посвідчення їм повідомить місцева державна адміністрація.