ВІДЗНАКА

З рук Теофіла ІІІ Віктор Янукович отримав Орден Святого Гроба Господнього

«Сприймаю цю нагороду як символ міцних духовних зв’язків, що історично склалися між українськими християнами та Єрусалимським Патріархатом», — сказав глава держави, дякуючи за найвищу відзнаку Єрусалимської Православної Церкви. За його словами, цінності християнства згуртовують Україну і допомагають нашому народу долати сучасні виклики, тож слід їм бути відданими і надалі.

А Патріарх Єрусалимський Теофіл III говорив про те, що отримана главою нашої держави нагорода є знаком добрих відносин, які склалися між Україною та Єрусалимською Православною Церквою. Він також нагадав про міцні зв’язки Єрусалимського патріархату з українськими вірянами. Найголовніше свідчення цього є те, що велика кількість прочан із нашої країни відвідує християнські святині в Єрусалимі. «Хай Бог благословляє вас і народ України», — сказав Патріарх.

Орден Святого Гроба Господнього дається за значний внесок у підтримку та розвиток традицій християнства. Фото з сайту офіційного представництва Президента України

Не залишився у боргу і Віктор Янукович, який подарував Теофілу ІІІ копію Пересопницького Євангелія. Президент у супроводі Патріарха оглянув храм Гроба Господнього та подарував ікону. «Ми з радістю приймаємо цей дар. Я буду молитися за благополуччя України», — подякував йому Теофіл ІІІ.

Пізніше, в інтерв’ю журналістам Президент високо оцінив прийняту в четвер резолюцію Європарламенту щодо України, в якій підтримано парафування Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом до кінця 2011 року. «Це, безумовно, добра новина для України. Дуже важливо, що у резолюції відображена перспектива вступу до ЄС відповідно до Лісабонської угоди, вказано на проблеми, які існують в Україні. Ми про них добре знаємо, ми над ними працюємо, щоб якомога швидше виправити», — підкреслив Віктор Янукович.

А відповідаючи на запитання щодо представництва України 19 грудня у Москві на Раді ЄврАзЄС, він сказав, що українська делегація буде представлена спостерігачами. Президент додав, що Україна також зацікавлена у співпраці з Митним союзом, повідомляє прес-служба глави держави.