ПЕРСПЕКТИВИ

У Миколаївській області відбувається представлення інвестиційних паспортів районів та міст

Починаючи з вересня минулого року презентовано паспорти 16-ти районів та трьох міст обласного підпорядкування. Фактично цей документ має стати комплексним довгостроковим планом розвитку території. Такий формат роботи місцевих органів влади з потенційними інвесторами, запевняють в облдержадміністрації, надаватиме повний обсяг інформації щодо інвестиційних потреб, конкурентних переваг та перспектив розширення підприємницької діяльності на території області.

Голова облдержадміністрації Микола Круглов нещодавно провів розширене засідання ради вітчизняних та іноземних інвесторів при облдержадміністрації. Головною темою стало розроблення програми інноваційно-інвестиційного розвитку Миколаївщини та посилення конкурентоспроможності області з використанням місцевих особливостей. У засіданні новоствореної ради інвесторів взяли участь керівники 15-ти підприємств, що забезпечують наповнення майже половини бюджету області, які серед перших зуміли адаптуватись до ринкових методів господарювання, долучившись до технологічного прориву в своїх галузях.

Рада інвесторів, власне, і створена для того, щоб покращити бізнес-клімат у регіоні. М. Круглов висловив упевненість, що для узгодження всієї документації, необхідної для початку реалізації інвестиційного проекту, потрібно не більше одного місяця.

"Якщо дізнаюсь про те, що будь-який державний службовець будь-якого рівня створює штучні перешкоди для початку реалізації інвестиційного проекту, тобто заважає залученню інвестицій, створенню робочих місць та подальшому поповненню бюджету, то цей державний службовець одразу ж розпрощається із посадою", - застеріг голова облдержадміністрації. Керівникам провідних підприємств було запропоновано надати до облдержадміністрації інформацію щодо річних планів розвитку виробництва, зокрема його модернізації та залучення енергозберігальних технологій, запланованого випуску нової продукції, наявності інвестиційних проектів. Уся ця інформація буде узагальнена для визначення пріоритетів інноваційно-інвестиційного розвитку Миколаївщини.