НАЦПРОЕКТ

На Херсонському машинобудівному заводі спільно з німецькою компанією «CLAAS» розпочалося виробництво сучасних комбайнів

Перебуваючи з робочою поїздкою у Херсонській області, віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул провів низку нарад та побував на кількох об’єктах. Так, під час наради щодо виробництва в Україні сучасної сільськогосподарської техніки урядовець заявив, що в рамках Нацпроекту «Зерно України», ініційованого Президентом, на Херсонському машинобудівному заводі спільно із компанією «CLAAS» (Німеччина) розпочалося виробництво сучасних зернозбиральних комбайнів «Скіф-Тукано 440». «Відтепер наші аграрії зможуть працювати на якісній техніці українського виробництва. Це реальний приклад імпортозаміщення. Ми хочемо, щоб на виробах, які відповідають найвищим стандартам якості, — і на комбайнах, і на «Мерседесах» — був напис «Зроблено в Україні», — сказав віце-прем’єр.

У свою чергу представник «CLAAS» Томас Клаусніцер підкреслив, що налагодження виробництва комбайнів — це дієві передумови для збільшення обсягів виробництва зерна, а також  створення нових робочих місць для українців. А Олександр Вілкул зазначив, що серед пріоритетів уряду — повністю перейти на комбайни вітчизняного виробництва.

У місті Генічеськ віце-прем’єр провів нараду на будівництві оздоровчого комплексу «InterMedicalEcoCity», що створюється в рамках державно-приватного партнерства. Спеціалізація закладу — лікування пацієнтів з дитячим церебральним паралічем, остеохондрозом та наслідками травм і органічного ураження нервової системи, сказав Олександр Вілкул.

«Це один з найважливіших соціальних об’єктів Херсонщини та всієї України. Він зможе приймати на лікування, реабілітацію та оздоровлення до 1000 пацієнтів щодня. Нині закінчується будівництво одного з корпусів на 250 ліжко-місць. Загальна готовність корпусу становить 80%», — сказав урядовець. Лікувальну методику для функціонування оздоровчого містечка розробив доктор медичних наук професор Володимир Козявкін.

Виробництво цієї техніки забезпечить створення 400 нових робочих місць на Херсонському заводі. Фото з сайту agrofo.com

В обласному центрі урядовець вручив ключі від квартир 65 родинам, які отримали власне житло завдяки державній підтримці. «На нараді з працівниками Фонду молодіжного кредитування я поставив чітке завдання: уважно ставитися до кожного українця, який звернувся по державну підтримку для одержання житла», — підкреслив віце-прем’єр, додавши, що до 1 жовтня установа повинна сформувати єдиний державний реєстр громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

Під час наради щодо розвитку регіональних аеропортів урядовець нагадав, що у квітні після семирічного простою відкрито міжнародний аеропорт «Херсон», а 27 липня  відбувся перший пасажирський регулярний рейс за маршрутом Херсон — Москва. Тепер прораховують технічні та економічні складові інших маршрутів, повідомляє прес-служба Олександра Вілкула.

Також у Херсоні віце-прем’єр провів нараду з питань мостового переходу через залізничні колії. «Будівництво мостового переходу через залізничні колії у Херсоні має стратегічне й соціальне значення для міста та його жителів. Він з’єднає між собою великі житлові масиви: Таврійський мікрорайон міста та житловий район ХБК (вул.  Залаегерсег), у яких проживає понад 100 тисяч людей, розвантажить напрямок із площі Перемоги, полегшить в’їзд до обласного центру та виїзд із нього», — сказав Олександр Вілкул.

А під час робочої наради у школі села Микільське щодо реалізації в Херсонській області проекту глави держави «Відкритий світ», у рамках якого школи оснащуються сучасною комп’ютерною технікою з доступом до Інтернету, віце-прем’єр зазначив, що комп’ютери вже отримали 54 навчальні заклади в усіх областях України.

«З 1 вересня 2013 року розпочнеться другий етап проекту з оснащення ще 2 тисяч шкіл. Рівень та якість освіти, яка не поступається європейським навчальним закладам, дасть змогу забезпечити підготовку високоосвічених випускників з широким світоглядом. Єдиний шлях формування такої особистості конкурентоспроможного випускника — це застосування сучасних інформаційно-комунікаційних технологій», — сказав урядовець. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»