ПОЗИЦІЯ

Президент Парламентської асамблеї ОБСЄ підтримує реформи, що відбуваються в  нашій країні

Україна завжди надає особливу увагу резолюціям Парламентської асамблеї Організації з безпеки і співробітництва в Європі й готова до спільної роботи. Як передає УНІАН, про це Віктор Янукович сказав на зустрічі з Президентом ПА ОБСЄ Петросом Ефтіміу.

Глава Української держави також заявив, що Україна розцінює ПА ОБСЄ як платформу для діалогу зі створення зони безпеки в Європі. Він нагадав, що представники ОБСЄ традиційно є спостерігачами на виборах у країнах-членах організації, в тому числі й у нашій державі.  «Ми надаємо особливу увагу відповідним рекомендаціям ОБСЄ і готові до спільної роботи», — наголосив Президент України.

За словами Петроса Ефтіміу, в Греції чекають на Президента України через кілька тижнів. У свою чергу, Віктор Янукович зазначив, що давно знайомий з Прем’єр-міністром країни Георгіосом Папандреу і їм буде про що поговорити. Президент додав: Україна і Греція опинились у складному становищі внаслідок економічної кризи.

***

А в ході зустрічі з Прем’єр-міністром Миколою Азаровим Петрос Ефтіміу  висловив думку: «Я прибічник того курсу, який ви обрали, пане Прем’єр-міністр, і який окреслив Президент України — це шлях глибоких реформ. Будучи греком, я добре розумію, що відкладання реформ змушує потім заплатити подвійну або навіть потрійну ціну».

У свою чергу, Прем’єр-міністр поінформував високого гостя, що уряд проводить низку структурних реформ, зокрема пенсійну, податкову, адміністративну тощо, завдяки чому вдалося стабілізувати фінансово-економічну ситуацію в країні. «За рік роботи нашого уряду ми змушені були провести нелегкі реформи, адже у нас був колосальний зовнішній борг. Ми проводимо пенсійну реформу, нам довелося різко скоротити витрати держбюджету, піти на такі важкі, але необхідні заходи, як підвищення тарифів для населення, — зазначив Микола Азаров. — Але завдяки цьому фінансово-економічна ситуація в країні стабілізувалася».

Він підкреслив, що зараз зростання ВВП в Україні становить 5%, а зростання промислового виробництва — 9%. «Нам вдалося провести ці реформи і перетворення за рахунок того, що вперше з часів незалежності України в державі є взаєморозуміння між Президентом, урядом і Верховною Радою», — продовжив свою думку Пре?м’єр-міністр.

Крім того, Україна готується до того, щоб ініціативно працювати в ОБСЄ під час свого головування в організації у 2013 році, передає позицію української сторони департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Президент Парламентської асамблеї ОБСЄ висловив сподівання, що головування України в організації буде успішним. «Ми вважаємо, що головування України в ОБСЄ надзвичайно важливе, бо Україна зможе продемонструвати, як країна на схід від Відня може стати локомотивом успішної роботи нашої організації», — резюмував Петрос Ефтіміу.