З У складі автоколони, що везла з Прикарпаття допомогу військовим на схід України, міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус прибув у зону проведення АТО підтримати бійців добровольчого батальйону «Айдар», в якому служать чимало жителів Івано-Франківська та області.

Батальйон базується на Луганщині, в містечку Щастя. Його бійці прийняли не один бій, знають біль втрат і ціну миру. Прикарпатці передали «Айдару» низький уклін за звитягу, а також надіслали спорядження, продукти, одяг. Підприємці області подарували автобус, 27 бронежилетів 6-го класу захисту, тепловізор, радіостанції, форму та взуття. А жителі Косівщини за зібрані пожертви відправили їм БТР.

Усе це Віктор Анушкевичус вручив командиру батальйону Сергію Мельничуку. Бійці подякували громаді краю, його підприємцям за підтримку, подякували водіям, які через майже всю країну, із заходу на схід, доставили в зону АТО таку потрібну їм нині техніку.

— Попри гучні заяви сепаратистів, Луганщина залишається українською, — каже Віктор Анушкевичус. — У багатьох містечках та селах, через які ми проходили, всі зупинки транспорту розфарбовані у синьо-жовті кольори, скрізь майорять державні прапори України. Бійці батальйону «Айдар» демонструють прекрасну підготовку, високі моральні якості та незламний бойовий дух, чим заслужили повагу місцевого населення. Саме від нашої спільної активності, небайдужості залежить, щоб в Україні чимшвидше запанували мир і спокій.