Незважаючи на складну політичну ситуацію в країні, управління НБУ та відокремлені підрозділи банків, які функціонують на Черкащині, продовжують працювати в штатному режимі. Система електронних платежів, як розповів начальник управління НБУ в Черкаській області Сергій Забудський, функціонує без збоїв. Управління знаходиться на постійному зв’язку з керівниками установ банків області, в посиленому режимі здійснює підкріплення готівкою. Всі заявки банків на підкріплення задовольняються в повному обсязі.

Ситуація на грошово-кредитному ринку Черкащини нинішнього року  характеризується зростанням зобов’язань за депозитами юридичних осіб та обсягів короткострокових кредитних вкладень, наданих підрозділами банків, що функціонують у регіоні. Загальний обсяг залучених зобов’язань зріс на 4,6 мільйона грн, або на 0,1 відсотка (в цілому по Україні спостерігається зменшення на 2 відсотки) і становить 9,4 мільярда грн.

Депозити суб’єктів  господарювання збільшилися на 85 мільйонів грн, або на 5 відсотків, і становлять 1,7 мільярда грн за рахунок зростання депозитів у національній валюті. Депозити фізичних осіб-резидентів дещо зменшилися і становлять 7,7 млрд грн. Частка депозитів фізичних осіб у гривні не змінилася і становить 66 відсотків.

У структурі кредитного портфеля переважає частка заборгованості за кредитами, наданими суб’єктам господарювання. Залишки за кредитами, наданими фізичним особам, на початку лютого обчислювалися сумою в 2,3 мільярда грн, або становили 39 відсотків від загального обсягу. 

Середньозважені відсоткові ставки у січні 2014 року порівняно з груднем минулого року за кредитами, виданими суб’єктам господарювання, зменшились до 16,5 відсотка, за кредитами, виданими фізичним особам — збільшилися до 26,2 відсотка.

На сьогодні, як наголосив начальник управління НБУ Сергій Забудський, банківська система Черкаської області продовжує демонструвати достатній запас міцності та ліквідності.