Білорусь через спроби ввезення «неякісних товарів» з Росії влаштувала тотальну митну перевірку російських фур, передає УКРІНФОРМ з посиланням на Медузу.

Очевидці повідомляють в твіттері, що 6 грудня пробка на російсько-білоруському кордоні розтягнулася на 8 кілометрів.

 «6 грудня на сайті Державного митного комітету Білорусі було оголошено про проведення на кордоні з РФ моніторингу. Захід пов'язаний зі спробами ввезення на територію Росії товарів, заборонених у зв'язку з санкціями, а також зі спробою провезення «неякісних товарів» з Росії до Білорусі. За 5 днів моніторингу було зупинено 86 фур з Росії із загальною вагою товарів понад 1 тис. тонн», – повідомляє Медуза.

Як нагадує російське видання, з 30 листопада Россільгоспнагляд заборонив транзит продовольчих товарів з Білорусі через Росію до Казахстану та інших країн без огляду на російських пунктах пропуску. Заборона стосується продукції, що підпала під російське продовольче ембарго. Причиною такого рішення послугувало виявлення каналу незаконних поставок: продукція, що за документами слідувала до Казахстану, фактично продавалася в Росії.

Після запровадження ембарго Россільгоспнагляд неодноразово повідомляв, що продукція зі списку санкцій потрапляє до Росії через Білорусь, при цьому в документах значиться, що вона слідує транзитом до третіх країн.

Нагадаємо, з 24 листопада Росія заборонила ввезення низки м'ясних і молочних з Білорусі.