Аргентина, яку невтомно тягне турнірною дистанцією найдорожчий футболіст світу Ліонель Мессі. Франція, яка навіть за відсутності Франка Рібері має вигляд напрочуд збалансованої. Швейцарія, яку очолює один із найавторитетніших фахівців планети 65-річний Оттмар Хітфельд. Нігерія, яка мріє стати першою африканською збірною — учасницею півфіналу мундіалю. Цей квартет минулої середи здобув путівки до 1/8 фіналу.

Як правило, на чемпіонатах світу, що проходять у Південній Америці, тренери європейських команд скаржаться на важкі погодні умови. Бразилія — не виняток. Попри це, саме тут уперше з 1998 року на груповому етапі світової першості забивали футболісти всіх 32 команд-учасниць. Останнім це зробив форвард збірної Ірану Реза Гучаннежад у матчі проти Боснії і Герцеговини.

Нагадаю, що на чемпіонаті світу-2002 жодного м’яча не забили Франція, Китай і Саудівська Аравія, чотири роки потому в Німеччині — Тринідад і Тобаго, Алжир і Гондурас. Немає нічого дивного в тому, що нинішній фінальний турнір — найрезультативніший у третьому тисячолітті.

Пари 1/8 фіналу:

28 червня. Бразилія — Чилі 28 червня. Колумбія — Уругвай 29 червня. Нідерланди — Мексика  29 червня. Коста-Рика — Греція  30 червня. Франція — Нігерія  1 липня. Аргентина — Швейцарія