РЕФОРМА

Радикальне спрощення дозвільних і погоджувальних процедур у будівництві значно підвищить інвестиційну привабливість України і надасть імпульс для розвитку всієї економіки. Про це заявив віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко під час наради з розгляду законопроекту "Про регулювання містобудівної діяльності".

"За дослідженнями Світового Банку, Україна займає 181 позицію зі 183 країн світу в рейтингу виділення землі під будівництво та отримання дозволів на його проведення.

Ситуацію потрібно змінювати: ми повинні розробити одну із кращих серед сусідніх країн законодавчу базу з питань будівництва. Потрібно мінімізувати дозвільні процедури", - зазначив віце-прем'єр.

Серед головних переваг нового законопроекту він назвав суттєве скорочення кількості дозвільних процедур - з 93 до 23, а також часу їх проходження - з 415 днів до 60, повідомляє прес-служба урядовця. На думку Сергія Тігіпка, прийняття закону дасть змогу значно зменшити кількість корупційних проявів у будівництві, сприятиме здешевленню собівартості житла та залученню додаткових інвестицій у країну. Таким чином, спрощення дозвільно-погоджувальної системи може кардинально покращити позиції України в міжнародних інвестиційних рейтингах. Віце-прем'єр оголосив про початок обговорення законопроекту і запропонував представникам бізнесу подавати свої пропозиції щодо удосконалення документа.