У Києві зафіксовано випадки появи друкованих видань із закликами до насильницької зміни конституційного ладу в Україні, пропагандою насилля і війни. Очевидно, що йдеться про черговий виток інформаційної війни, яку веде проти України Російська Федерація.

Держкомтелерадіо України разом з Укрпоштою намагаються виявляти таку «пресу», не допускати її розповсюдження, уникнути рецидивів. Відповідні звернення відомство вже надіслало до Генеральної прокуратури, Служби безпеки й Державної реєстраційної служби. Вивчаються інші, законні й ефективні, шляхи для того, щоб позбутися цієї друкованої отрути в Україні, зокрема з допомогою сил АТО, територіальних загонів самооборони «Азов», «Донбас» і «Дніпро». Адже редакції цих газеток розташовані на території, тимчасово окупованій російськими найманцями й членами терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР».

Директор департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо Богдан Червак закликає киян виявляти таку «пресу» та повідомляти про неї Держкомтелерадіо (тел./факс: (044) 278-83-52), а про їх розповсюджувачів — Службу безпеки України.