З початку дії Антитерористичної операції харківські діти надіслали бійцям понад три тисячі малюнків. Днями українські військовослужбовці, які задіяні в АТО на сході країни, та поранені, що лікуються у шпиталях, отримали чергову хвилю позитивної енергетики з 400 малюнків. 

Як повідомив керівник регіонального медіа-центру Міністерства оборони України підполковник Дмитро Горбунов, авторам малюнків від 5 до 14 років. Роботи для бійців діти готували в літніх оздоровчих таборах, дитсадках або художніх школах, розташованих у всіх куточках Харківського регіону. Найчастіше діти у своїх творах зображують мирне життя, природу, дякують військовим за мир. 

Найчастіше діти на своїх малюнках зображують мирне життя, природу, дякують військовим за мир. Фото прес-центру Харківської міськради

Це вже п’ята партія малюнків від юних патріотів України, — розповідає заступник військового комісара Харківського обласного військкомату Юрій Калгушкін, — яку зібрали наші офіцери і відправили адресатам. Ці щирі й добрі послання, що ідуть від дитячих сердець, надихають військових на успіх у бою і сприяють якнайшвидшому одужанню поранених воїнів.