Цей провідний ВНЗ держави традиційно готує рятувальників за  багатьма спеціальностями: пожежна безпека, цивільний захист, хімічні технології, екстремальна та кризова психологія. А цього року  тут випустили перших в Україні фахівців і магістрів з екологічної безпеки.

Усього ж дипломи про вищу освіту у 2014 році отримали, за словами ректора університету Володимира Садкового, 534 курсанти. А 48 випускників вийшли з червоними дипломами. Вони — безперечна гордість вишу, а колір диплома позначився на професійній підготовці випускників. Усі вони, як зазначив Володимир Садковий, отримали необхідний рівень знань, який допоможе їм виконувати непрості службові обов’язки. Отож ректор по-батьківськи побажав їм щасливої дороги і відмінної служби. «До  сьогодні ви жили життям нашого навчального закладу і зараз здатні вирішити всі завдання, які перед вами постануть. Я впевнений, що ви високо триматимете марку випускника нашого вишу. Ми віримо у вас. Бажаю міцного здоров’я і сил. Будьте щасливі!» — сказав на прощання молодим рятувальникам Володимир Садковий.

 Також випускників університету привітав представник керівництва Державної служби України з надзвичайних ситуацій, генерал-лейтенант служби цивільного захисту Григорій Марченко, який зазначив, що головне тепер для випускників вишу, — попри будь-які негаразди, що  зустрінуться на їхньому шляху, пам’ятати про своє істинне покликання, вірити в краще, бути наполегливими, мудрими і цілеспрямованими.

Учорашні курсанти стали лейтенантами. Фото прес-служби Харківської міської ради

 Напутніми і теплими були й побажання випускникам від батьків та родичів.

У цей день, за традицією, що склалася впродовж багатьох років,   випускники університету поклали квіти до монумента загиблим пожежникам і вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання. А представник Харківської єпархії Української православної церкви отець Андрій благословив  молодих лейтенантів на проходження подальшої служби рятувальників. Для винуватців торжества, їхніх гостей і наставників відбувся святковий концерт, підготовлений силами вишу. Завершилося свято урочистим проходженням особового складу університету.