У 13 містах Луганської області припинили знезаражувати питну воду. Через складну соціально-політичну ситуацію в регіоні припинено поставку рідкого хлору на об’єкти водопостачання обласного комунального підприємства «Компанія «Луганськвода», що розташоване в зоні проведення АТО. 

Нині у підприємства немає змоги знезаражувати воду, що надходить у міста Первомайськ, Попасна, Золоте, Горськ, Стаханов, Алчевськ, Перевальськ, Красний Луч, Антрацит, Петровське, Зоринськ, Артемівськ.

Про потенційну загрозу такого розвитку подій «Урядовий кур’єр» писав ще 26 червня в матеріалі «А без води ані туди, ані сюди». Що ж робити людям у ситуації, яка утворилася на значній території краю? Фахівці ОКП «Луганськвода» радять вживати таку «особливу» воду тільки після її кип’ятіння протягом  не менш як 10 хвилин. Але краще варити їжу з води, отриманої з альтернативних джерел, тобто вживати фасовану питну воду з магазинів й аптек. Обіцяють, що після стабілізації ситуації в регіоні технічний процес хлорування води на західній фільтрувальній станції буде відновлено у повному обсязі. 

Павло ПОСТНИКОВ
для «Урядового кур’єра»