Як частину інвестиційного проекту на полігоні твердих побутових відходів №5 у селі Підгірці на Київщині нещодавно відкрили другу чергу комплексу з виробництва електроенергії з біогазу. Першу чергу біогазового комплексу на цьому ж полігоні відкрили у 2012 році. Термін роботи електростанції розраховано приблизно на 15 років.

Заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Андрій Білоусов зауважив, що актуальність та важливість розвитку в Україні альтернативних джерел енергії важко переоцінити. «Нині для збільшення енергетичної незалежності України держава має підтримувати подібні проекти, стимулювати розвиток таких технологій. З цією метою, нагадаю, було підвищено коефіцієнт «зеленого» тарифу для введених в експлуатацію об’єктів, що працюють на біогазі», — підкреслив він і зазначив, що найближчим часом ухвалять закон, який максимально стимулюватиме розвиток проектів вироблення енергії з альтернативних джерел.

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, як повідомила прес-служба Мінрегіону, розповів, що державна підтримка проектів з вироблення альтернативних джерел енергії робить їх привабливими для інвесторів усього світу. Нині в США працює 636 подібних установок, які виробляють понад мільйон кубометрів метану на день.

Київський міський голова Віталій Кличко поінформував, що поспілкувався з інвестором цієї станції, який повідомив, що за 1,5—2 роки планують повернути інвестиції. Це дуже непогані показники. 

Інна МИКОЛАЄНКО 
для «Урядового кур’єра»