Різноманітні державні програми, кошти на реалізацію яких розподіляються серед регіонів центральними органами виконавчої влади, повинні піти в небуття. Такої позиції дотримуватиметься у своїй роботі віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман. 

«Я є категоричним противником концентрувати на рівні міністерства ресурси, а потім різноманітними програмами розподіляти їх серед регіонів. Ця система потенційно корупційнa, створює умови для зловживань і хабарництва, її буде знищено. Якщо ми консолідуємо ресурс для регіонального розвитку, у повному обсязі маємо його передати в кожну територіальну громаду. Село, місто, селище мають отримати свої кошти і забезпечити розв’язання нагальних проблем на своїх територіях», — вважає Володимир Гройсман.

Функція Мінрегіону, на думку урядовця, має полягати в нормативному забезпеченні перехідного етапу, створенні такої системи, яка дасть змогу реалізуватися всім територіальним громадам, повідомляє прес-служба відомства.