В області, де дислокується одна з найбоєздатніших військових частин України — 95-а аеромобільна бригада, — фактично всі місцеві жителі серцем уже давно на війні, де захищають Вітчизну їхні діти, батьки, чоловіки чи близькі друзі. Не дивно, що головні новини саме звідти, а кожен загиблий військовик — це непоправна втрата як для його рідних, так і для всього міста, області, країни, що переконливо засвідчує велелюдність і щирість жалобних заходів, небачений за масовістю рух на підтримку армії. Збирання коштів на відкриті Міноборони і доброчинні рахунки, закупівля бронежилетів для військових, відправлення чергових партій матеріальної допомоги для земляків, що воюють на сході, — вже звичні, однак небуденні турботи.

Свідченням високої людяності поліщуків стало укомплектування фактично впродовж однієї доби гуманітарного вантажу для жителів визволеного Слов’янська та інших населених пунктів у зоні АТО. Спочатку планували відправити 10 тонн вантажу, однак зібрали втричі більше. На схід повезли 4,6 тонни цукру, 6 тонн борошна, 7,1 тонни круп, 2,1 тонни макаронних виробів, 1,6 тонни картоплі, майже дві тонни консервів тощо. Навіть кошти на заправку пальним колони із трьох великих «фур» буквально за десяток-другий хвилин зібрали… торгівці м’ясного павільйону Житнього ринку в Житомирі, які вже не раз брали активну участь у відправленні в зону АТО вантажів для житомирських військових.

Залишається сподіватися, що цей урок людяності не пройде намарно, а гуманітарний вантаж, до збирання якого долучились рідні тих, хто загинув від рук терористів, нарешті зніме пелену з очей і душ одурманених путінською пропагандою обивателів, які ще не так давно служили живим щитом для вбивць.