ФУТБОЛ. Харківський «Металіст» зіграв товариський матч з московським «Спартаком». Гра відбулася в Абу-Дабі і закінчилася з рахунком 4:1 на користь харків'ян, передає ТСН.

У першому таймі у воротах українського голкіпера Андрія Диканя розписалися Марко Девіч і Клейтон Хав'єр. Сербський українець відзначився після прострільної передачі Тайсона, а капітан «Металіста» бездоганно виконав штрафний удар з 20-ти метрів.

На 58-й хвилині росіяни скоротили відставання. Обухов прийняв м'яч на фланзі, змістився до центру і пробив у ближній кут воріт Дішленковича. Та за вісім хвилин Сергій Валяєв, отримавши класний пас від Крістальдо, забив третій м'яч у ворота москвичів, які у другому таймі захищав Артем Ребров.

Згодом Крістальдо отримав м'яч перед штрафним майданчиком, розвернувся і хльостко пробив в дальній кут – м'яч зачепив захисника і влетів у ворота.

Наприкінці матчу російські вболівальники, яких на матчі зібралося близько 30-ти, вимагали від Валерія Карпіна прибрати команду з поля.

«Металіст» завершить збір у Еміратах матчем з московським «Динамо» (23 січня), а московський «Спартак» 12 лютого зустрінеться з лідером чемпіонату України київським «Динамо». Цей матч відбудеться у Іспанії, куди москвичі вирушать на другий тренувальний збір.

Товариський матч

МЕТАЛІСТ Харків - СПАРТАК Москва - 4:1

Металіст (1 тайм): Горяїнов - Вільягра, Папа Гуйє, Торсільєрі, Фініньо, Соса, Хав'єр, Едмар, Торрес, Девіч, Тайсон

Металіст (2 тайм): Дішленкович – Бордіян, Березовчук, Обрадович, Романчук, Бланко, Валяєв, Шелаєв, Марлос, Крістальдо, Воробей

Спартак (1 тайм): Дикань - Паршивлюк, Сухі, Рохо, Макеєв, Арі, Зотов, Д. Комбаров, Макгіді, Ананідзе, Веллітон

Спартак (2 тайм): Ребров - К. Комбаров, Родрігес, Рохо, Кудряшов, Рафаел Каріока, де Зеув, Обухов, Козлов, Дзюба, Еменіке

1:0 Марко Девіч, 8

2:0 Клейтон Хав'єр, 38

2:1 Володимир Обухов, 58

3:1 Сергій Валяєв, 66

4:1 Хонатан Крістальдо, 77

Попередження: Хуан Мануель Торрес, 17; Ейден Макгіді, 29; Тайсон, 35; Євгеній Макеєв, 36; Кирило Комбаров, 48; Серхіо Родрігес, 52; Еммануель Еменіке, 90+1