НАВЧАННЯ. У Дніпропетровську затвердили програму обов’язкового навчання плаванню учнів початкових класів загальноосвітніх навчальних закладів міста на 2012-2016 роки, на яку з міського бюджету передбачено витратити 8,5 млн. гривень. Подібну програму міські депутати ухвалюють вже вдруге — перша діяла з  2007 року і до кінця 2011-го. За цей час в дніпропетровських басейнах навчилися плавати близько 7 тисяч дітей, з яких 1 тисяча 500 продовжили навчання вже у професійних групах з плавання.

Згідно ж новоухваленої програми, за п’ять наступних років мають навчити плаванню близько 6 тисяч 700 молодшокласників. Зі школи до басейнів дітей привозитимуть спеціальним транспортом під контролем відповідального педагога. Також контролюватимуть виконання графіку плавання та відвідування занять учнями. А дітлахи, які успішно складуть іспити, отримають спеціальний диплом або значок "Вмію плавати".  Відзначать і тренерів, які найкраще навчать школярів плавати. Для цього серед викладачів проведуть огляд-конкурс на кращу розробку навчального процесу.

Окрім того, в Дніпропетровську дітей безкоштовно навчають плавати професійні тренери і влітку на відкритій воді. На дитячому пляжі Монастирського острову два роки працює клуб дитячого плавання, в якому можуть займатися діти з дитячих будинків, інтернатів, пришкільних таборів, а також всі бажаючі. За два роки тут почали плавати понад тисячу дітлахів.