Президент київського «Динамо» Ігор Суркіс в інтерв'ю «Профутболу» прокоментував конфлікт з екс-керманичем киян Олегом Блохіним.

– Не потрібно приймати мою сторону чи сторону Олега Володимировича. Є чітко прописаний контракт. Результат говорить сам за себе. Він вирішив вибрати такий шлях, ну що ж, пройдемо його. І зайвий раз Олег Володимирович опиниться в ситуації, яка підтвердить, що йому не потрібно було цього робити. Я запевняю вас, що футбольний клуб «Динамо», згідно тому, як прописаний контракт, не винен йому ні єдиного цента.

– А можете відкрити якісь секрет контракту? Просто в першому сезоні Блохін з командою посів місце нижче другого, ви могли його автоматично звільнити, а як зараз?

– Так, автоматично. У другому сезоні – не потрапляння в Лігу чемпіонів – також автоматичне звільнення. Після гри з «Шахтарем», хочу підкреслити, я попросив його подати прохання про відставку. Він, напевно, довго думав, поки йшов від роздягальні на прес-конференцію і на емоціях сказав, що я його відсторонив.

Але навіть якби Олег Володимирович весь свій «геній», який у нього був, застосував на тренерському містку, і «Динамо» виграло б інші ігри, то клуб зайняв би 3 місце. Адже ми не можемо впливати на ті ігри, які проводять наші суперники. Це автоматичне звільнення, тому що команда не потрапила в зону Ліги чемпіонів. Якщо Олег Володимирович не вміє рахувати, то йому потрібно пройти курси математики, хоча б початкових класів.