ЕНЕРГЕТИКА. Українська сторона запросила американські компанії  спільно розробляти та освоювати вітчизняні газові родовища. 

Україна і Сполучені Штати Америки зацікавлені розвивати співробітництво в енергетичній галузі, зокрема у сферах газовидобування та ядерної енергетики. Про це йшлося на зустрічі Прем’єр-міністра Миколи Азарова зі спеціальним посланником Державного секретаря США з енергетичних питань в Євразії Річардом Морнінгстаром.

Під час зустрічі сторони зазначили, що обидві країни мають великий потенціал розвивати співпрацю в багатьох напрямках.

Прем’єр-міністр висловився за постійну участь представницької організації США у конференції «Український діалог з питань вироблення енергетичної політики: природний газ і енергетичне майбутнє України». Він зазначив, що Україна має намір значно збільшити обсяги газу власного видобутку. «Ми будемо вдячні, якщо американські інвестори співпрацюватимуть з нами в розробці та освоєнні родовищ», — додав Микола Азаров.

«Ми високо цінуємо наше співробітництво, особливо у сфері енергетики», — наголосив глава уряду. При цьому він назвав перспективним розвиток співробітництва між Україною та США в сфері ядерної енергетики, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. 

У свою чергу спеціальний посланник Державного секретаря США з енергетичних питань в Євразії Річард Морнінгстар підкреслив, що США завжди приділяють особливу увагу Україні і готові співпрацювати в багатьох напрямках: «Ми вважаємо Україну важливою країною-партнером».

У зустрічі взяв участь і Посол США в Україні Джон Теффт.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»