Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк провів кілька зустрічей з високими гостями, які побували на інавгурації Президента України. Так, під час переговорів з чинним Головою ОБСЄ, Федеральним президентом Швейцарської Конфедерації Дідьє Буркгальтером глава уряду дав високу оцінку зусиллям Спеціального представника чинного Голови ОБСЄ, німецького посла Вольфганга Ішингера, який зробив вагомий внесок в організацію загальноукраїнського діалогу національної єдності.

Прем’єр відзначив важливу роль спеціальної спостережної місії ОБСЄ в Україні та наголосив на неприпустимості захоплення терористами на сході України заручників, серед яких і спостерігачі організації. Арсеній Яценюк запевнив, що уряд докладає пріоритетних зусиль для звільнення всіх заручників, та у цьому контексті вкотре закликав Російську Федерацію виконати зобов’язання відповідно до Женевських домовленостей від 17 квітня.

Арсеній Яценюк провів переговори і з Прем’єр-міністром Естонської Республіки Тааві Рийвасом, відзначивши успішність моделі реформ, здійснених Естонією для політичної та економічної інтеграції з Європейським Союзом. Обговорено шляхи активізації взаємодії у контексті європейської інтеграції України, зокрема, можливість використання естонського досвіду у сферах електронного урядування, оптимізації системи надання державних послуг.

Глава уряду зустрівся і з президентом Грузії Георгієм Маргвелашвілі. Сторони відзначили схожість викликів, які постали перед Грузією та Україною під час здійснення системних реформ для досягнення європейських стандартів, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ. Обговорено шляхи координації зусиль у питанні відновлення системи європейської безпеки, яку підірвано внаслідок агресивних дій Російської Федерації.

Прем’єр наголосив на необхідності неухильного дотримання усіма державами норм і принципів міжнародного права. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»