УРЯДОВІ РІШЕННЯ. Кабінет Міністрів України вніс зміни до деяких своїх постанов з питань державного експортного контролю. Відповідне рішення прийнято на засіданні Уряду 18 січня.

Постанова «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України з питань державного експортного контролю» розроблена з метою скорочення переліку документів, що подаються суб’єктами господарювання для одержання дозвільних документів (адміністративних послуг) у сфері державного експортного контролю, зокрема виключення з такого переліку копій документів, які видавалися Держекспортконтролем.

Зміни вносяться до шести нормативно-правових актів з питань державного експортного контролю: Положення про порядок проведення експертизи в галузі державного експортного контролю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15 липня 1997 р. № 767; Положення про порядок надання суб'єктам зовнішньоекономічної діяльності повноважень на право здійснення експорту, імпорту товарів військового призначення та товарів, які містять відомості, що становлять державну таємницю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 червня 1998 р. № 838; Положення про порядок надання гарантій та здійснення державного контролю за виконанням зобов'язань щодо використання у заявлених цілях товарів, які підлягають державному експортному контролю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 травня 1999 р. № 920; Порядку державної атестації системи внутрішньофірмового експортного контролю, створеної суб'єктом здійснення міжнародних передач товарів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 липня 2003 р. № 1080; Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 листопада 2003 р. № 1807; Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів подвійного використання, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 січня 2004 р. № 86.

Прийняття постанови дозволяє спростити порядок надання суб’єктам господарювання адміністративних послуг у сфері державного експортного контролю та скоротити перелік документів, які подають суб’єкти господарювання для одержання дозвільних документів.

Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі