Київська міліція розпочала кримінальне провадження щодо повідомлення про напад групи озброєних людей на відділення одного з комерційних банків столиці, передає УКРІНФОРМ з посиланням на ВЗГ ГУМВС України в місті Києві. 

«За даним фактом розпочато кримінальні провадження за ознаками ст. 194 «Пошкодження майна» та ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю» Кримінального кодексу України», – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці також повідомили деякі подробиці цього інциденту. За їхньою інформацією, близько другої години ночі до Відділу Держслужби охорони Печерського райуправління столичної міліції надійшов сигнал тривоги з відділення одного з комерційних банків, розташованого на вул. Московській. На місце негайно виїхали наряд охорони, слідчо-оперативна група райуправління та представники «Самооборони Майдану», які встановили, що близько 40 осіб у камуфляжній формі та масках підбігли до офісу фінустанови і почали битами трощити вікна. Увірвавшись до приміщення, нападники забарикадувалися там і почали ламати меблі, бити стіни, повигортали на підлогу папери, канцприладдя.

Після тривалих переговорів з правоохоронцями невідомі вийшли з офісу, добровільно здали 17 одиниць зброї та поїхали разом з працівниками міліції до Печерського райуправління.

За даними міліції, нападникам від 18 до 20 років. Вони прибули до столиці з різних регіонів України.

Нагадаемо, уночі група невідомих осіб сьогодні увірвалася до відділення одного з банків у центрі Києва. За декілька годин зловмисників було знешкоджено. У нападників вилучено декілька автоматів Калашникова, десятки пістолетів Макарова, мисливський карабін «Сайга».