Великий український виробник інгредієнтів для популярних сортів хліба компанія «БМБ Бленд» виграла суд у податкової інспекції, яка просила застосувати до підозрюваної у справі, що розслідується ними, колишньої посадової особи заставу у розмірі 4 мільйони грн.

Відповідна ухвала Броварського міськрайонного суду внесена до Єдиного державного реєстру судових рішень, інформує прес-служба компанії.

За інформацією прес-служби, в 2012 році «БМБ Бленд» довів у суді першої інстанції і апеляції незаконність претензій податківців до компанії. Проте податкова паралельно порушила кримінальну справу проти посадових осіб підприємства. Незважаючи на рішення судів на користь компанії, справу не закрили. Більш того, слідство зажадало в суді обрати запобіжний захід у вигляді застави в сумі 4 мільйони грн. У разі ж невнесення підозрювану слід було б взяти під арешт.

У свою чергу адвокат підозрюваної Анатолій Попов указує, що розмір застави визначається судом з урахуванням низки обставин і має гарантувати виконання підозрюваним його обов’язків, проте не може бути непомірним для нього. Застава має встановлюватися в межах від 20 до 80 розмірів мінімальної заробітної плати, тобто в даному випадку — від 24 тисяч 360 гривень до 97 тисяч  440 гривень, а не 3207 розмірів зарплат, тобто чотири із зайвим мільйони.

Суд виніс ухвалу про відмову в застосуванні запобіжного заходу, оскільки під час розгляду клопотання прокурор не довів наявність обставин, передбачених законом.

Водночас після винесення ухвали прокурор відмовився відповісти на запитання, якою законодавчою нормою керувався, коли підтримав клопотання слідчого, повідомляє Укрінформ.