Жителі Донбасу, які змушені тимчасово залишити домівки, можуть отримати будь-які консультації та психологічну допомогу просто на Південному залізничному вокзалі Полтави. Про це повідомив начальник управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області Роман Кириленко. Він пояснив, що вокзал для цього вибрано не випадково, адже більшість переселенців із Донецької й Луганської областей та анексованого Криму, які переїздять на Полтавщину, спочатку прибувають саме сюди.

За його словами, у пункті працюють психологи, надають іншу невідкладну допомогу. Також у місті діє регіональний координаційний штаб з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням тимчасових переселенців.

Тож, окрім цілодобової «гарячої» лінії обласного контактного центру, який надає консультації за номером 0-800-502-230, громадяни, які переїжджають з епіцентрів бойових дій, можуть звертатися по допомогу до Державної служби України з надзвичайних ситуацій за номерами 101 або 112.

Оскільки люди, які втікають із зони бойових дій без грошей, скаржаться, що у них часто немає коштів навіть на дзвінки з мобільного на стаціонарні телефони різноманітних соціальних служб, нині всі дзвінки на 101 або 112 будуть автоматично безкоштовно переадресовуватися для надання консультацій або розв’язання конкретної проблеми переселенця.