На державному підприємстві «Суднобудівний завод імені 61 комунара» погашено заборгованість із заробітної плати. Про це повідомили в Державному концерні «Укроборонпром», до складу якого входить завод. За словами керівника концерну Юрія Терещенка, йдеться про борги, що накопичилися з 2011-го по 2014 рік.

Це сталося завдяки поворотній фінансовій допомозі, яку «Укроборонпром» надав заводу. Погашення заборгованості дасть змогу оптимізувати штатну чисельність персоналу заводу й розпочати реструктуризацію підприємства.

Також планують посилити ключовий напрям діяльності — будівництво й ремонт військових кораблів і цивільних суден для потреб іноземних та національних замовників. Зокрема найближчим часом у доки заводу стануть на ремонт два цивільних судна. На заводі продовжуватиметься виробництво корпусів для бронетанкової техніки в рамках виконання міжнародних контрактів концерну.

Працівниця заводу підтвердила, що людям видали майже всі гроші. Комусь менше, комусь більше. Жінці, наприклад, повернули 27 тисяч гривень, що накопичилися на її рахунку з 2010 року. За її словами, з грудня 2013-го вони не отримували ні копійки. Загалом же станом на 1 березня нинішнього року  держава була винна корабелам понад 17 мільйонів гривень. Колишнє керівництво області не виконало обіцянки погасити борг.