Перше засідання тристоронньої контактної групи з реалізації мирного плану на сході України, представленого 6 червня під час візиту до Франції, провів Президент Петро Порошенко.

Під час зустрічі, на якій були присутні від України Надзвичайний і Повноважний Посол України в Німеччині Павло Клімкін, Спеціальний представник Генерального секретаря ОБСЄ Хайді Тальявіні та Надзвичайний і Повноважний Посол Російської Федерації Михайло Зурабов, глава держави наголосив, що сторони повинні працювати над реалізацією домовленостей, яких було досягнуто в Нормандії під час зустрічі з Канцлером Німеччини Ангелою Меркель, Президентом Франції Франсуа Олландом і Президентом Російської Федерації Володимиром Путіним.

«Ми маємо на цьому тижні припинити вогонь. Для мене кожен день, коли вмирають люди, кожен день, коли Україна платить таку високу ціну, — неприйнятний. Тому, по-перше, треба відновити роботу державного кордону України — для того, щоб гарантувати безпеку кожного громадянина України, який живе на Донбасі, незалежно від того, які політичні симпатії він має», — підкреслив Петро Порошенко.

Від прикордонників залежить безпека країни. Фото Володимира ЗAЇКИ

Глава держави запропонував проводити засідання тристоронньої контактної групи щодня для опрацювання зробленого і координації подальших дій з реалізації плану мирного врегулювання на сході України, повідомляє прес-служба Президента. У продовження теми врегулювання ситуації на сході країни глава держави зустрівся і з керівниками Служби безпеки, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства оборони та Державної служби надзвичайних ситуацій. Для недопущення нових жертв у районі проведення антитерористичної операції Президент доручив керівникам силових відомств створити всі необхідні умови для мирного населення, яке бажає виїхати.

Глава держави також доручив уряду взяти на себе організацію перевезення людей та заходи з медичного обслуговування і розгорнути мережу мобільних пунктів для забезпечення мирного населення питною водою, харчуванням й медикаментами.

Місцеві державні адміністрації за участі органів місцевого самоврядування повинні разом із Кабінетом Міністрів подбати про розміщення населення, яке прибуває з району антитерористичної операції. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»