Російське видання «Лента.ру» заявляє про прямий тиск на редакцію з боку Кремля. Приводом для такої заяви стало звільнення головного редактора видання Галини Тимченко і призначення на цю посаду Олексія Гореславського (заступник генерального директора із зовнішніх комунікацій), передає УКРІНФОРМ з посиланням на сайт видання. 

«Ми вважаємо, що це призначення є прямим тиском на редакцію «Ленты.Ру» . Звільнення незалежного головного редактора і призначення керованої, в тому числі безпосередньо з кремлівських кабінетів, людини – це вже порушення закону про ЗМІ, що говорить про неприпустимість цензури», – наголошується в заяві.

Редакція «Ленты.Ру» також заявляє, що за останні пару років простір вільної журналістики в Росії драматично зменшився. Одні видання безпосередньо керовані з Кремля, інші – через кураторів, треті – редакторами, які бояться втратити роботу. Деякі ЗМІ закрилися, інші закриються найближчими місяцями.

«Біда не в тому, що нам немає де працювати. Біда в тому, що вам, здається, що більше немає чого читати», – зазначили в редакції російського видання.