КРИМІНАЛ. У ході оперативно-профілактичного відпрацювання Чернігівської області працівники Менського районного відділу внутрішніх справ порушили кримінальну справу проти колишнього начальника відділення поштового зв'язку в одному з сіл Менського району за фактом привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

Жіночка банально обдурювала своїх односельців, яким з державного бюджету мала виплачуватися соціальна допомога. Начальниця поштового відділення не повідомляла громадянам, що вони повинні отримати гроші, а сама розписувалася у відомості і кошти привласнювала.

Правоохоронці провели комплекс заходів, дослідили всі документи, опитали мешканців села, провели графологічну експертизу, в ході яких з'ясували, що спритна жіночка, наприклад, привласнила майже 4 тисяч гривень, що підлягали виплаті жительці села, як соціальна допомога. Жадібність була такою сильною, що перемогла і жіноче начало, і співчуття та повагу до материнства. Так, начальниця поштового відділення спокусилася навіть на одноразову соціальну допомогу двом жінкам, загальною сумою близько 18 тисяч гривень, які мають почесне звання «Мати - героїня».

За матеріалами перевірки відносно колишньої начальниці поштового відділення порушено кримінальну справу за ч.2 ст.191 Кримінального кодексу України - привласнення, розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, – повідомляє СЗГ УМВС в Чернігівській області.