Усі, хто дивився трансляцію останнього засідання ПАРЄ, запам’ятають сміх почесного зібрання, яким євродепутати відреагували на намагання російської делегації проголосувати попри позбавлення цього права. Усі зусилля росіян розхитати єдність ПАРЄ в оцінці агресивних дій Росії не вдалися. Організація відібрала право голосу в росіян уже вдруге. Цього разу до квітня.

Значний внесок в цю дипломатичну перемогу зробила українська делегація. Глава нашої держави Петро Порошенко подякував народним обранцям за ефективну роботу під час січневої сесії ПАРЄ, зустрівшись із ними після повернення. «Ви продемонстрували єдність, злагодженість роботи, — цитує слова Президента його прес-служба. —  Кожен з вас, хто представляв Україну на цій сесії ПАРЄ, зробив важливий крок у захисті наших інтересів. Ніколи раніше українська делегація не демонструвала такої єдності. Коли ми разом, у нас усе виходить».

Президент зауважив, що, незважаючи на інколи різні бачення всередині країни, «зовні українська делегація виступала єдиною командою». Він також наголосив на важливості взаємодії українських парламентаріїв та дипломатів у захисті національних інтересів і просуванні повної об’єктивної інформації стосовно подій на сході України в міжнародному інформаційному просторі.

Учасники зустрічі  обмінялися думками щодо подальшої роботи та координації між народними депутатами України, які представляють нашу країну в ПАРЄ, Міністерством закордонних справ та Адміністрацією Президента. Члени делегації також поінформували Президента про подальші кроки щодо налагодження міжпарламентської взаємодії з країнами-членами Ради Європи, роботи в рамках Моніторингового комітету ПАРЄ, підготовки до квітневої сесії та моніторингу виконання рішень ПАРЄ щодо України.

Глава української делегації в ПАРЄ народний депутат Володимир Ар’єв подякував Президентові та Міністерству закордонних справ за щоденну підтримку делегації в роботі зимової сесії ПАРЄ і наголосив, що пишається тим, що працює в команді однодумців. «Попри шалений інформаційний тиск країни-агресора, яка використовувала усі спроби перешкодити ухваленню резолюції щодо України, нам вдалося досягти дуже важливого позитивного для нашої країни результату», — наголосив Володимир Ар’єв.