На щастя, від шести куль, випущених із автомата Калашникова по мікроавтобусу, ніхто не постраждав. Волинські правоохоронці оперативно знайшли гільзи, а потім і самого стрільця. Це колишній боєць одного із добровольчих батальйонів.

Як розповів начальник УВС України у Волинській області Петро Шпига, у підвалі будинку затриманого під час обшуку виявили автомат, 108 бойових набоїв, шість гранат Ф-1 та запали до них. Чоловік, який мав усі шанси бути героєм для земляків, пояснив, що зброю та боєприпаси він знайшов на полігоні. Тепер правоохоронці з’ясовують мотив неадекватної поведінки чоловіка (до речі,  він має на утриманні двоє дітей і тепер уже жалкує про скоєне).

Порушено кримінальну справу за статтею 194, що передбачає відповідальність за умисне пошкодження чи знищення чужого майна. Ймовірно, до неї долучаться ще й статті за незаконне зберігання нарізної вогнепальної зброї та боєприпасів і злісне хуліганство.

…Військові, що пройшли вишкіл на полігонах, знають: у деяких новачків, які вперше кидають бойові гранати, ті ніби прилипають до рук. Хоч як це прикро констатувати, але є й інша категорія — ті, у кого боєприпаси й зброя прилипають до рук у переносному сенсі.

— Зазвичай вони не розуміють, що зброя рано чи пізно вистрілить, а граната — вибухне, — нагадала керівник сектору зв’язків із громадськістю УВС України у Волинській області Оксана Блищик. — А відтак видасть того, хто злочинно заволодів ними — з усіма кримінальними наслідками. І саме про це потрібно пам’ятати кожному, кого лукавий спокушує прихопити з війни чи полігона додому смертоносні «сувеніри».