«Немає більшої біди над лихого сусіда», — у цій народній мудрості українці нині вкотре вже переконуються. 

Слід зміцнювати обороноздатність нашої Батьківщини. А серед головних завдань національної безпеки — побудова інженерних споруд уздовж українсько-російського кордону, аби захистити країну. Історія пам’ятає, що мирну Фінляндію перед Другою світовою війною від більшовизму й сталінізму врятувала широчезна мережа дотів та інших захисних споруд — лінія Маннергейма.

Нещодавно голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігор Коломойський висунув ідею та схему спорудження стіни безпеки на кордоні з Росією, яку підтримало керівництво країни.

На Тернопіллі будівництво інженерних споруд на кордоні з північним сусідом викликало схвалення. Відомий у краї бізнесмен генеральний директор корпорації «Агропродсервіс» Іван Чайківський не просто підтримав ідею, а й заявив про готовність надати мільйон гривень на спорудження такого муру безпеки. Він також закликав підприємців краю підтримати почин. Вважає також, що справою честі кожного має стати допомога українському війську засобами захисту, продуктами харчування, пально-мастильними матеріалами, технікою.