Міністр фінансів США Джейкоб Лью заявив у четвер, що на Росію чекатимуть більш жорсткі санкції, якщо вона не припинить підтримувати озброєних сепаратистів на Сході України та не перейде до дипломатичного шляху розв'язання конфлікту.

Про це він заявив у четвер у Берліні після зустрічі зі своїм німецьким колегою Вольфгангом Шойбле, передає Укрінформ.

«Зараз наступив той момент, коли Росія має фундаментальний вибір, що зробити. Ми, звичайно, сподіваємося, що Росія сприйме дискусії між президентом Порошенком і президентом Путіним серйозно та перейде до дипломатичних рішень», – цитує Лью The Wall Street Journal.

Як наголосив глава американського мінфіну, «Росія повинна розуміти: якщо вона піде іншим шляхом, будуть додаткові наслідки».

Виступаючи на прес-конференції в німецькій столиці, Лью закликав Володимира Путіна прийняти пропозицію Петра Порошенка щодо припинення вогню та припинити будь-яку підтримку проросійських сепаратистів в Україні.

Як повідомлялося раніше, 27 червня запланована зустріч лідерів країн Європейського Союзу, на який може бути розглянуто питання щодо введення нових санкцій проти економіки Російської Федерації.