ЗАРПЛАТА. За два останні роки у Дніпропетровській області скоротили борги із зарплати у шість разів — з 89 млн до 14,8 млн грн. А кількість людей, які несвоєчасно отримували заробітну плату, за 2010—2011 роки зменшилася у дев’ять разів — із 15,5 до 1,7 тисячі.

  Як повідомив перший заступник голови облдержадміністрації В’ячеслав Задорожний, завдяки системній роботі борги із заробітної плати торік скоротилися на 8,4 млн грн. Зокрема заборгованість підприємств-банкрутів торік зменшилася на 4,3 млн грн (на 40,1%) і нині становить 6,4 млн грн. До речі, в регіоні стало наполовину менше підприємств, які завинили людям зарплату (було 77, тепер 31).

На сьогодні зовсім немає заборгованості із заробітної плати у 7 містах та 20 районах Дніпропетровської області. Зокрема у 2011 році ліквідовано такі борги в Орджонікідзе, Павлограді, а також Апостолівському, Новомосковському, Павлоградському та П’ятихатському районах.

У 2012 році на Дніпропетровщині поставлено завдання повної ліквідації такого ганебного явища, як борги із заробітної плати. Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул доручив головам відповідних комісій щодо кожного економічно активного підприємства-боржника розробити графіки погашення заборгованості й чітко контролювати їх дотримання. Аналогічні графіки також мають розробити у Головному управлінні юстиції в Дніпропетровській області разом з арбітражними керуючими щодо підприємств-банкрутів.