На початку червня в німецькому місті Кельн відбулася виставка POWER GEN Europe — найбільш відомий захід у галузі енергозбереження, енергоефективності та виробництва енергії. Україну на виставці представляв харківський «Електроважмаш». 

— За останні три роки на експорт спрямовано у середньому 60% продукції заводу. Плануємо зберегти цей показник, проте диверсифікувати поставки. Нині активно опрацьовуємо можливості виходу на нові ринки, у тому числі на ринок ЄС, — каже перший заступник директора державного підприємства «Завод «Електроважмаш» Дмитро Костюк. — На європейському ринку в нас є додаткові можливості для роботи завдяки наявності на електростанціях Європи обладнання виробництва нашого підприємства. Ми плануємо брати участь у модернізації та оновленні цього устаткування.

Такі послуги вже надаються замовникам в ЄС. Зокрема, навесні цього року спеціалісти «Електроважмашу» брали участь у капітальному ремонті Круоніської ГАЕС (Литва).

Всього на електростанціях у країнах Європи встановлено понад 60 генераторів харківського заводу. Більшість  у Румунії, Польщі та Болгарії.