Із держбюджету в область спрямували майже 23,75 мільйона гривень на будівництво 150-метрової телевежі у Попаснянському районі. Відповідну угоду між Луганською обласною державною адміністрацією та Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України підписано в Києві. Віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко відзначив стратегічне значення проекту для підвищення інформаційної безпеки країни (сигнал нової телевежі буде прийматись майже на всій тимчасово окупованій частині області) та високий рівень його підготовки.

 «Через особливості рельєфу місцевості Попаснянський район залишився білою плямою на інформаційній мапі області. Тому прийнято рішення про участь у конкурсі проектів регіонального розвитку в межах програми підтримки секторальної політики», — зазначив заступник голови Луганської ОДА Юрій Клименко.

Це один із 70 регіональних проектів. Стартапи розроблено за п’ятьма напрямами: інвестиції, сільський розвиток та розвиток людського потенціалу, розвиток туризму, а також загальноукраїнська солідарність.

Іванка МІЩЕНКО
для «Урядового кур’єра»