До 75-річчя з дня утворення Волинської області, яке святкуватимуть восени цього року, Монетно-банкнотний двір Національного банку України випустить спеціальну монету. Про це власному кореспондентові «Урядового кур’єра» повідомив начальник Управління Національного банку України в області, заслужений економіст України Олександр Бєлік.

— У технічному завданні для дизайнерів, які створюють зовнішній вигляд нового платіжного засобу, ми записали пропозицію відобразити на монеті Зимненський Свято-Успенський ставропігійний монастир або один із соборів міста Володимира-Волинського. Адже свого часу на нашій землі воно було закладене великим князем Київським рівноапостольним Святим Володимиром. А ще — Луцький замок, який тривалий час фактично виконував роль другої столиці Великого князівства Литовського. 

На монеті буде зображення й ще одного із семи див нашої держави — вже природного. Це озеро Світязь. А доповнять візуальний образ Поліського регіону квітка льону, що споконвіку культивували в області, та історичний герб Волині — червоний щит із рівнораменним срібним хрестом. Уже узгоджено, що цей ювілейний сувенір номіналом п’ять гривень буде біметалічним — зі сріблястим обрамленням та жовтим металом всередині.