Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»

Днями в німецькому Брауншвейзі завершився командний чемпіонат Європи з легкої атлетики. Українська дружина за підсумками 40 видів набрала 272 очки і стала шостою. Це забезпечило нашим спортсменам прописку в Суперлізі й на наступний рік. А виграла турнір збірна Німеччини — 371 пункт.

На командній європейській першості в індивідуальних видах наші атлети тричі здобували перемоги, чотири рази були другими і посіли п’ять третіх сходинок.

Анна Рижикова (в дівоцтві Ярощук) святкувала перемогу двічі. Фото з сайту xsport.ua

Двічі перемогу на турнірі святкувала Анна Рижикова, яка спочатку тріумфувала на дистанції 400 метрів з бар’єрами (55,00 с), а потім з колегами по команді Дар’єю Приступою, Христиною Стуй та Ольгою Земляк показали найкращий результат в естафеті 4х400 м (3.27,66 хв.).

Перше місце в індивідуальній програмі посів і Андрій Проценко. На турнір наш спортсмен приїхав одним з фаворитів змагань зі стрибків у висоту і виправдав усі сподівання, які на нього покладали тренери й уболівальники. Взявши з першої спроби 2,30 м, він забезпечив собі перемогу.

На другій сходинці в Брауншвейзі побували Ольга Саладуха (потрійний стрибок, 14,33 м), з особистим рекордом Ганна Гацько-Федусова (метання списа, 63,01 м), Оксана Окунева (стрибки у висоту, 1,95 м) та Наталія Погребняк (біг, 200 м — 23,13 с).

Ольга Ляхова повторила торішній успіх і фінішувала третьою з бігу на 800 метрів (2.03,39 хв.). Тим самим може похвалитися й Ольга Земляк. Вона була третьою на дистанції 400 метрів (52,28 с). Подібні досягнення у Максима Богдана (метання списа, 80,93 м), Наталії Прищепи (біг, 1500 м — 4.15,71 хв.) та Віктора Кузнєцова (потрійний стрибок, 16,63 м).

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка привітав українських спортсменів та тренерський склад нашої збірної з високими досягненнями на командному чемпіонаті Європи, побажавши подальших впевнених стартів, спортивної завзятості, азарту та нових перемог.