Посол Литовської Республіки Марюс Януконіс і голова Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков розповіли про особливості гібридної війни та політичну і практичну підтримку, яку Північноатлантичний альянс надає Україні.

«Переконані: дуже важливо говорити з громадськістю, пояснювати події, що відбуваються. Адже ми живемо в такий непростий час, і нам треба краще розуміти одне одного. Тут, на сході України, в Луганській області, це особливо важливо, адже тут люди живуть п­облизу лінії розмежування», — сказав Олександр Вінніков.

НАТО має десять трастових фондів із конкретними напрямами: медична реабілітація, кібероборона, логістика. Усе це допомагає Україні розвивати власну снагу захищатися. Його лекція «Гібридні та інформаційні загрози в сучасному світі» дуже зацікавила студентів місцевих вишів.

Гості обговорили напрями подальшої співпраці Л­уганщини з Литовською Республікою і приділили особливу увагу євроатлантичній інтеграції, перспективам членства України в Н­АТО. 

Марюс Януконіс зазначив, що завдяки їхнім зусиллям у Л­уганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі відбувся концерт Вільнюського камерного оркестру Святого Христофора «За вашу і нашу свободу», який надав змогу жителям Луганщини розділити визначну подію для литовського народу — святкування 100-річчя відновлення литовської державності.

Камерний концерт «За вашу і нашу свободу» литовці присвятили боротьбі проти спільного ворога. Фото з сайту facebook.com\ПОСОЛЬСТВО Литви в Україні

Іванка МІЩЕНКО
для  «Урядового кур’єра»