Національний банк України констатує відсутність покращення ситуації на фінансовому ринку України, але просить банки не ослабляти курс нижче 16 грн/долар.

Про це повідомило джерело у фінансових колах з посиланням на підсумки наради глави НБУ Валерії Гонтарєвої з представниками найбільших банків, передає УКРІНФОРМ з посиланням на Апостроф.

«НБУ констатує відсутність покращення ситуації на фінансовому ринку України. Завершення формування Кабміну не принесло очікуваного покращення... За оцінкою Нацбанку, справедливий курс ринку сьогодні в парі долар-гривня – 15,30-15,50, і його коливання можливі до 16,0 у найближчій перспективі», – сказав співрозмовник.

За його словами, НБУ під час наради визнав, що відтік депозитів у банківській системі продовжився і становив за листопад поточного року 3,3 млрд грн, на фоні одночасного збільшуваного відтоку коштів з поточних рахунків юридичних осіб.

При цьому, за даними НБУ, від початку року населення зняло з рахунків у комерційних банках 124,5 млрд грн і $8,7 млрд – відповідно 22% і 37% коштів, що знаходилися у банківській системі країни станом на 1 січня 2014 року.

На думку НБУ таку негативну динаміку поки що здолати не вдається.