Трагічним міг бути фінал побутової драми, що сталася в Роменському районі на Сумщині, якби не своєчасне втручання правоохоронців.

До дільничного інспектора Роменського міськвідділу міліції звернулася 33-річна мешканка, яка попросила захисту від 43-річного колишнього чоловіка-бузувіра. Останній, аби з’ясувати стосунки, одного дня добряче хильнув оковитої і вкотре навідався до будинку, в якому мешкали жінка зі своєю матір’ю.

Спершу новоявлений «Отелло» взявся кулаками виховувати колишню дружину. Доки давав стусанів, на допомогу доньці кинулася її мати. Бачачи такий поворот подій, чоловік вирішив провчити й екс-тещу. До того ж іншим способом.

Роздобувши солярку, взявся нею поливати жінку, а потім дістав коробку із сірниками. Чиркнув один, другий, третій… І — почав кидати на одяг.

На щастя, чи то солярка виявилася неякісною, чи просто Бог змилостивився над людиною, але полум’я не спалахувало, що ще дужче розлютило п’яного чоловіка. Вихлюпнувши рештки пального, знову взявся за сірники.

Втім, і колишня дружина не чекала на трагічний фінал, а кинулася кликати на допомогу сусідів і міліцію.

Коли прибув дільничний міліціонер, від палія і слід прохолов — усе-таки зрозумів, що такі витівки не минуть безкарно. Хоча, звісно ж, знайти його було справою доволі простою. Прохмелівши, чоловік плутано пояснював, що саме штовхнуло його на такий бузувірський вчинок. Виявилося, що погано пам’ятає, бо добряче напився, а тоді «в голові був повний бардак».

Але такий «бардак» дорого обійдеться порушникові законодавства. Як повідомив сектор зв’язків з громадськістю УМВС у Сумській області, подібні дії передбачають покарання за ч. 1 ст. 129 «Погроза вбивством» та ч. 1 ст. 296 «Хуліганство» Кримінального кодексу України — позбавлення волі терміном до 5 років. Правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження щодо розбишаки.