Міністр охорони здоров’я України Олег Мусій у рамках робочого візиту на Харківщину відвідав зону проведення антитерористичної операції. Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Під час перебування в Штабі антитерористичної операції Міністр поспілкувався із солдатами та офіцерами української армії та ознайомився з роботою військових медиків, умовами їх побуту та поцікавився забезпеченістю медслужби необхідними ліками та засобами медичного призначення.

Особливо турбувало Олега Мусія питання координації дій військових та цивільних лікарів, від злагоджених дій яких залежить життя та здоров’я українських військовослужбовців. Військові лікарі зазначили, що нині співпраця із найближчими закладами охорони здоров’я повністю налагоджена, відпрацьовані алгоритми дій у надзвичайних ситуаціях, побудована чітка схема логістики поранених та постраждалих.

 «Саме заради цього МОЗ України організував штаб із координації спільних дій медичних служб, до якого увійшли лікарі та фахівці силових структур, відомчої медицини, екстрених медичних служб і цивільних закладів охорони здоров’я. Нині основним завданням штабу є удосконалення взаємодії медичних працівників всіх відомств в зоні військового конфлікту, а також спрощення увезення в країну гуманітарних медичних вантажів для потреб військових та спрощення реєстрації лікарських засобі та засобів медичного призначення, які не зареєстровані в Україні, але вкрай необхідні нашій армії», - зазначив Олег Мусій.

Також Міністр охорони здоров’я України побував безпосередньо в зоні військового конфлікту на українських блокпостах та у військовому польовому шпиталі, де поспілкувався з хірургами, які працюють на передовій і першими надають екстрену медичну допомогу українським солдатам.

Від Міністерства охорони здоров’я України Олег Мусій передав медичні службі АТО фізрозчини, знеболюючі та кровозмісні ліки, перев’язувальні матеріали, стабілізуючі розчини тощо, які безоплатно надали провідні дистриб’ютори та фармвиробники країни.