Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»

Завдяки конструктивному діалогу та співпраці з Європейським олімпійським комітетом на чолі з Патріком Хіккі вдалося залучити ще 1,2 мільйона гривень на потреби українського спорту, повідомив днями президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка.

Головний олімпієць країни наголосив: не лише зберіг усі свої програми, які працюють уже багато років, а й збільшив обсяги фінансування для забезпечення участі національних збірних команд у тренувальних зборах та головних міжнародних змаганнях, зокрема й тих, які будуть відбірними до перших в історії Європейських ігор, що відбудуться наступного року в Баку.

Напрями та порядок використання цих коштів визначають спільно НОК України, Міністерство молоді та спорту і олімпійські федерації, а процес надання допомоги — прозорий і відкритий.

Сергій Бубка від імені олімпійської сім’ї України подякував Європейському олімпійському комітету та президенту ЄОК Патріку Хіккі: «Дуже приємно, що Європейський олімпійський комітет відгукнувся на наше звернення й надав нам таку підтримку. Ми часто обговорюємо з Патріком Хіккі ситуацію в нашій країні загалом і в спорті зокрема. Він неодноразово бував в Україні, чудово знає і високо цінує досягнення українського спорту. Вважаю, що ця допомога — яскрава демонстрація того, що Україна — важливий і повноцінний суб’єкт європейського олімпізму, якому ЄОК надає належної уваги», — цитує Сергія Бубку офіційний сайт НОК.