РІК ЗДОРОВ’Я. Наприкінці минулого року в Одеському обласному медичному центрі, знаному в місті як «Лікарня Водників», відкрили після ремонту опікове відділення. Відділення на 30 ліжок, де працюють навіть із найважчими опіками, вже давно потребувало ремонту. Необхідні для цього 300 тис. грн. виділили з обласного бюджету. На ці кошти протягом двох місяців було зроблено пристойний ремонт, а також придбане деяке обладнання, приміром, прилад для очищення крові. Обласне керівництво запевняє, що цьогоріч відділення отримає й інше новітнє устаткування, зокрема й апарат для безшовних операцій.

 

Реальні кроки з оновлення обласного медичного центру мають для цього закладу особливе значення, бо ще донедавна він перебував у центрі скандалів, пов’язаних із заборгованістю виплат по зарплаті та чутками про можливе закриття лікарні.

Сьогодні медичний центр, що обслуговує крім моряків ще й ветеранів війни та чорнобильців, може впевненіше дивитися у майбутнє. А завершений ще на початку грудня ремонт опікового відділення можна вважати слушною передмовою до Року здоров’я на Одещині, яким обласна влада оголосила саме поточний 2012-ий.