Величезний торт вагою 31 кілограм і розмірами метр на метр, та ще й у патріотичному стилі, випекли кооператори Березного на Рівненщині до Дня міста, який цього року збігся зі святом Трійці.

Особливих розваг не було, натомість священики всіх конфесій поліського містечка молилися за мир та злагоду в державі. Але патріотичного десерту  все-таки вирішили  скуштувати. Причому в доволі оригінальний спосіб: представники громадського об’єднання «Майдан» пропонували березнівчанам та гостям міста купити по шматочку торта, а виручені кошти спрямовували в загальну районну скарбничку для допомоги українській армії. Ось так і поєднали приємне з корисним.

Смачне і корисне: два в одному. Фото автора

— Випекла цей десерт наш знаний майстер-кондитер комбінату громадського харчування Ольга Гайдук виключно з натуральними складовими — горіхами, медом, маком, родзинками, — словом, як завжди було в українців. Оздобила волошками та маками, прикрасила українським прапором. Наші представники, одягнені в  національні  костюми, свій десерт різали та подавали. Та найприємніше було того ж дня ввечері отримати дзвінки від земляків. Вони казали: в нас немає слів, щоб висловити своє задоволення і смаковими якостями, й оформленням колоритного десерту, — розповіла голова правління Березнівського райспоживтовариства Катерина Чухрай.