У Макіївці на шахті імені Кірова державного підприємства «Макіїввугілля» запрацювала нова панельна лава №1. Представники державної комісії та технічної інспекції праці галузевої профспілки гірників, які приймали в експлуатацію новий об’єкт, відзначили його очевидну перспективність щодо стабільної роботи всього вугільного підприємства. Адже запаси розташованого на горизонті 475 метрів вибою становлять майже 200 тисяч тонн палива за середньої потужності пласта 0,95 метра. 

Лава обладнана механізованим кріпленням, вугільним комбайном, конвеєром та іншим устаткуванням, з допомогою якого гірники зможуть щодоби видобувати тут і піднімати на-гора 750—800 тонн вугілля. Безперечно, введення в експлуатацію панельної лави №1 позначиться на продуктивності шахти імені Кірова, яка відтепер веде вуглевидобуток двома очисними вибоями. Завдяки цьому на підприємстві вважають цілком реальним підняти щодобовий видобуток палива до 1500—1600 тонн і за умов стабільної роботи відзвітувати про виконання виробничого плану ще до закінчення календарного року.

До речі, весь трудовий колектив ДП «Макіїввугілля» працює із перевиконанням планових результатів та торішніх показників. За підсумками п’яти місяців 2014-го план вуглевидобутку макіївські шахтарі виконали на 104%, а перший мільйон тонн палива вони підняли на поверхню ще останнього дня травня — на три тижні раніше, ніж у 2013 році. Найкраще за цей відрізок часу попрацювали гірники шахти «Холодна Балка» — видобули 265 тисяч тонн вугілля — і вже згаданої шахти імені Кірова — 261 тисячу тонн.